tirsdag den 15. oktober 2013

Lejrliv for drenge, der kan lide lyserød

I har sikkert set det her - Politiken bragte fotos derfra forleden og samme fotoserie har også cirkuleret på Slate.

Men! En amerikansk summer camp har gjort det til sin opgave at tage et gedigent opgør med genusnormer og alt det pjank. Her får drengene lov at lave modeshow, sminke sig og proppe viskestykker på hovedet, så det ligner, de har langt hår.

I reportagen på Slate bliver camp'en kaldt You Are You, men det er ikke dens rigtige navn, for selvom drengene i lejren er sat 100 pct. fri fra trange ideer om drengeleg, så skal de stadig beskyttes ude i den såkaldt virkelige verden, hvor knægte i Disney-prinsesse-natkjoler ikke altid bliver behandlet lige kærligt.

Billederne (tip: der er flere på Slate end på Politiken) er sindssygt rørende. Og projektet er prisværdigt. Men for fanden, tænk hvis en dag, det også bliver okay også at give sin søn neglelak på i børnehave ude i det der, de kalder samfundet. Civilisationen. Tsk-tsk.

Og bemærk i øvrigt, at der står i begge artikler, at det ikke nødvendigvis er alle børnene, der vokser op og kommer til at identificere sig som enten homoer eller transer - måske er det for fanden bare en fase (eller måske er det bare helt okay hele sit lange liv som heteroseksuel mand at tage kjole på engang imellem!).

Tag den nu med ro.


4 kommentarer:

 1. Herhjemme elsker vores 9årige dreng at låne lillesøsters udklædning - og det uanset om vi har gæster, han har venner på besøg eller vi er alene.
  Ingen hævede bryn. Her er der højt nok til loftet så vi alle kan være som vi nu er og har lyst til at være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og sådan skal det også være - hvor er det bare megafedt at høre. Pluspoint for åbenhed! Sejt!

   Slet
 2. Har aldrig kommenteret før - må man godt, når man er piv-hetero og kun har eksperimenteret lidt med damer da man var 20? Anyway, nu gør jeg det ;-) Jeg er mor til to børnehavedrenge som begge har haft neglelak på i børnehave og den ene har også haft lilla og tøsede gummistøvler, fordi han selv syntes de var fine. Hjemme hos os er der også højt til loftet og ligeså hos alle i min omgangskreds (der i øvrigt kun avler drenge) Point being - jeg tror, at der generelt er højere til loftet, end vi lige går og tror og det altså efterhånden er de færreste der tror, at hang til neglelak i børnehavealderen er lig med flaming gay i voksenalderen. Eller også er det bare i det segment, jeg bevæger mig i. Jeg håber på det første!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også på det første - helt vildt meget. Krydser alt hvad krydses kan, faktisk. Men hører desværre historier der tyder på det modsatte. Men hver eneste lille handling - som din og din omgangskreds' - flytter og ændrer og påvirker, og derfor er det så smukt, at I udviser åbenhed.
   Og hey - man må ALTID kommentere. Det er jo (også) det, der gør det sjovt at blogge.
   Tak for din kommentar!

   Slet

Skriv noget sødt (eller sjovt eller klogt eller dumt og snedigt eller såkaldt lesbisk)!