søndag den 14. september 2014

Hvem er de seje lebber?

Jeg og LL trodsede ondskabsregnen i går og tog til middag med en flok gode lebber på Nørrebro.

Blandt emnerne til debat var dette vigtige:

Hvem er egentlig de seje lebber i vores generation?

Emnet kom på bordet, fordi vi snakkede om Djuna Barnes' nye bog og derfra om Rosa Lux og Anne Mie Dreves, som vi alle sammen så enormt meget op til for nogle år tilbage. Og bevares, de er stadig mægtig seje - det er ikke sådan, det skal forstås.

Men de er også alle tre lige en tand ældre end os - mere slut-trediverne end starttrediverne. Hvilket sandsynligvis også var en del af fascinationen, da man stod der på Dunkel og til Suicide Sundays på Vela og kendte dem en lille smule.

Hvem er egentlig de celebre (foruden de om bordet samlede, forstås) lebber i min generation - de start-1980'er-fødte?

Jeg kan slet ikke komme i tanker om, hvem der kan snuppe titlen? Har vi nogle dj's og kunstnere i begyndelsen af trediverne, som bør nævnes? Forfattere og musikere? Filosoffer og clubkids?

MARIE KEY, sgudda. Hun må nævnes (ofte). Det er ikke for sjov, hun har sit eget tag her på bloggis.

Men hun er måske trods alt ikke så smart-i-en-fart-gå-i-byen-kendt, som de tre ovenfor. Hendes tøj er i hvert fald ikke helt lige så hipt. Men hvem er der ellers?

14 kommentarer:

 1. I genren smart-i-en-fart er der så ikke noget med hende Freja Kirk? Ikke at jeg egentlig kender noget til hende eller hendes musik - jeg så bare den der Lovebirds dokumentar på DR3... Og med den afsløring så er det måske heller ikke overraskende, at jeg selv nok ikke er så langt fra Djurna Barnes og Rosa Lux. Hvis det ellers er korrekt det der med sidst i 30'erne.

  Og på den litterære front er der hende der Kristina Nya Glaffey, som har skrevet romanen "Mor og Busser" (om den lesbiske kernefamilie). Hun er fra 1979, men det er vel tæt nok til, at hun kan passe ind i den efterlyste kategori. Og der er også hende der Maja Lee Langvad (som jeg ikke selv har læst, men kun har hørt interview med).

  Og på den akademiske front er der den evigt dejlige, seje og interessante Maja Bissenbakker. Men altså... jeg ved ikke hvor gammel hun er- Måske er hun nærmere min egen alder. Hvilket muligvis tyder på, at min frisør har fat i den lange ende, når han siger til alle sine heterosexuelle mandlige kunder under 30, at de skal komme igen, når de er fyldt 30, fordi alle bare bliver såååå meget mere interessante, når de er over 30. Altså måske er den der 80er fødte generation bare ikke for alvor plukkemoden? Måske kan jeg kun komme i tanker om så få, fordi de bare ikke er blevet rigtig interessante endnu? Eller også er jeg bare for gammel til at have hørt om dem? Nå, men jeg har da præsteret et beskedent bidrag til listen her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Shit maaaan. Du flår dem jo ud af ærmet - og har så meget ret. For selvom Maja jo nu er Mons er hun herresej. Og det samme med Kristina Nya. Freja Kirk aner jeg ikke hvem er. Men nu googler jeg. Sgu.

   Slet
 2. Charlie fra Supernatural! (Y)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis Felicia Day er lesbisk, så kommer jeg til at se regnbuer resten af ugen!! Hun ligger højt på min drømme "gid hun var lesbisk" ønskeliste ha ha.

   Slet
 3. Linda P! Men hun er måske faldet af på den, og går måske ikke længere under kategorien gå-i-byen-kendt. Men hun er 30!

  SvarSlet
 4. Maja Lee Langvad, forfatter og som er en af dem som jeg bare har lyst til at gå over og sige "hej jeg er også lesbisk" til. Jeg ville sikkert ikke vide hvad jeg ville sige efter det, og så bare ligne en komplet idiot.

  Men hun er lidt sej, og så er hun en af de få på min lesbiske radar som jeg hmm "etnisk" kan identificerer mig bare lidt med.

  SvarSlet
 5. Den mest interessante lesbiske jeg i skrivende stund kan komme i tanke om, som falder indenfor kategori af nævnte kriterier, må uden tvivl være Maria Gerhardt/Djuna Barnes.

  Jeg åd hendes roman "Der på Hollywoodstjerner på vejen" i forgårs. Den udkommer i morgen, men jeg var hurtig, og skrev mig op til den fra forlaget. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har læst noget litteratur, som har rørt mig så dybt. En fuldstændig fantastisk smuk roman om kærlighed, kræft og selvbillede. Jeg sad og græd mens jeg læste. Og fuck ja, så har hun også bidraget med noget af det absolut bedste musik på det dunkle dansegulv. Politisk er hun heller ikke helt tabt. Maria Gerhardt it is. Hun er en sej lebbe, et smukt menneske og en vedkommende fortæller.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er meget enig - hun er sej! Men nu var jeg lige denne gang på udkig efter firserlebber og ikke halvfjerdserlebber. Ellers vinder Maria jo hver gang.

   Slet
  2. Ork, det er rigtigt nok. Hov.

   Slet
 6. Ikke særlig kendt lebbe Nanna Lundgaard. Har skrevet digtsamlingen "under Cassiopeia" som skulle have fået ret så fine anmeldelser!

  SvarSlet
 7. Freja Beha, da! De siger hun har dated Anna Calvi!

  SvarSlet

Skriv noget sødt (eller sjovt eller klogt eller dumt og snedigt eller såkaldt lesbisk)!