mandag den 29. juli 2013

Rusland, for fanden da.

Det er jo ikke rigtigt nogen nyhed længere, at der i Rusland i år er blevet vedtaget en lov, der gør "homoseksuel propaganda" strafbart.

Det betyder, at man, hvis man opfører sig 'overdrevet homoseksuelt', kan få en bøde - eller endda fængselsstraf.

Og hvordan vi så lige definerer 'overdrevet homoseksuel adfærd', er en kende uklart ("undskyld, frøken. Dit hår er liiiige kort nok til, at det ikke opfordrer til lesbianisme. Du er under arrest.").

Men du må i hvert fald ikke:
  • Anerkende åbent at du er homoseksuel
  • Kysse din same sex-partner i det offentlige rum
  • Bære regnbueflag (come nu on, Rusland!)
Du er i øvrigt ikke sikret som homo-turist i landet - forbuddet gælder også udlændinge. Og hvis du og din same-sex-partner havde tænkt, at I skulle adoptere en russisk baby, kan I med den nye lovgivning også skyde en hvid pind efter den plan. Al adoption til homoer uden for Rusland er nemlig også med loven blevet forbudt.

Det har ført til en masse mere eller mindre gennemtænkte protester - blandt andet har der henne på Facen floreret en kampagne for at boykotte Stolichnaya-vodka. Hvilket vist nok er ret tåbeligt, idet der er tale om et privat selskab, der endda er hovedsageligt ejet af kræfter uden for Rusland, så det gør ikke ondt på den russiske regering at man dropper sin Stoli.

Desuden har Stolichnaya-folkene i medierne efterfølgende givet udtryk for, at de er imod den nye lov, og at de bakker op om LGBT-rettigheder i Rusland.

Flere peger da også på, at det er mere interessant at se på vinter-OL, der rykker til Rusland (Sochi) næste år. Fx kunne man kræve, at hovedsponsorerne her - der blandt andre tæller Samsung, Coca-Cola og Procter and Gamble - tog afstand fra loven ved at droppe arrangementet? Du kan sætte din virtuelle underskrift på et brev til sponsorerne lige præcis her.

Nå. Men foruden den internationale opmærksomhed har en række sindssygt modige russiske aktivister demonstreret mod loven. I Rusland. Og de fortsætter, selvom konsekvenserne har været ret forfærdelige, se blandt andet billedet nedenfor - og flere via følgende link.

Det rører mig meget dybt.

Foto: Getty Images via Buzzfeed.com


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv noget sødt (eller sjovt eller klogt eller dumt og snedigt eller såkaldt lesbisk)!