mandag den 13. maj 2013

Sexede damer i bladene giver flere lebber i gaderne

Jeg tænkte på noget i morges. Noget garanteret dumt og kontroversielt. Men.

Hvis vi nu antager, at der er flere lebber i dag end for 30 år siden. Og hvis vi nu antager, at der er kommet flere afklædte/seksualiserede kvindekroppe i mediebilledet i samme periode.

...Kan vi så på nogen måde se en årsagssammenhæng? Kan vi?

Altså. For mig personligt virker det da meget nærliggende selv at erotisere den (type) krop, jeg hele tiden konfronteres med på plakatsøjler og i bladene i forvejen. Ligesom mange pornofeticher vel opstår, fordi udbuddet er der? Eller er det altid den anden vej rundt?

PS. Rimelig ærgerligt, at overskriften ikke rimer.

2 kommentarer:

 1. Selvom tanken er sjov, tror jeg ikke, det har nogen sammenhæng. Jeg tvivler på, at man kan påvirke folk på den måde. Jeg er eksempelvis lesbisk og kan da godt se en veltrænet mand i boxershorts og tænke, at han har en flot krop. Men derfra og til at tænke "Ham gad jeg godt knalde med!" er der ret langt. For mig i hvert fald.

  I forhold til at der er flere lesbiske end for 30 år siden, tænker jeg, at den eneste forskel er, at folk er mere åbne omkring deres seksualitet i dag i forhold til dengang. Der så man nok i højere grad, at kvinder måske tænkte tanken, men ikke handlede på det nødvendigvis, eller bare generelt var mindre åbne omkring det.

  SvarSlet
 2. Nej. Selvfølgelig har du ret. Det var verdens hurtigste tanke på cyklen på vej på arbejde. "Årsag + virkning = den såkaldte lebbe er måske et geni og skulle alligevel overveje at skrive en ph.d. (eller i det mindste få det skide speciale skrevet ved lejlighed)"

  Men den med at sammenligne med mændene må jeg stille mig på tværs af: for mænd bliver altså ingenlunde fremstillet ligeså seksualiserede i fx reklamer, som kvinder gør.

  Men tak for input - jeg ELSKER input.

  SvarSlet

Skriv noget sødt (eller sjovt eller klogt eller dumt og snedigt eller såkaldt lesbisk)!