onsdag den 6. juni 2012

Never Mind, bortvisninger og det der med frirum

Det er ikke så længe siden, at Never Mind var den centrale spiller i en sag om bortvisning af et (ret irriterende, tror jeg) heteropar.

Jeg er ikke altid så god til at have en holdning, hvis folk, jeg respekterer og synes er kloge, har en anden. Det er ikke den side, jeg er mest stolt af ved mig selv. Derfor var jeg i omtrent otte timer af den holdning, at det var komplet uhørt, at parret var røget på porten.
Skal jeg acceptere, når heteromennesker kysser på min klub, selvom det var min klub først (fangede du den, Rosa Lux)?
Jeg mente i otte timer, at lige så vel som jeg forventer at kunne snave min lebbe i gulvet på en heterobar, lige så meget må jeg acceptere, når heteromennesker kysser på min klub. Selvom det var min klub først (fangede du den, Rosa Lux?).

Men så snakkede jeg efter otte timer med min bedste bøsse. Som nok også er min klogeste bøsse. Selvom konkurrencen er hård. Hans holdninger overrasker mig nogle gange. Primært når de afviger fra mine egne (fordi jeg mener, man altid bør være enige om alting, forstås. Ellers er verden sådan et utrygt sted at færdes). Således også denne gang.

For han synes, det var helt i orden, at parret var røget på røven ud på Jarmers Plads. Og efter et kvarters tids samtale havde jeg det lige sådan. På den måde er jeg lidt en ucharmerende kamæleon. Han mente, at man må respektere, at der eksisterer minoriteter, og at disses rum er hellige (min tolkning, ikke hans præcise ord).

Og egentlig har han jo ret. Det er bare ikke så queer, vel? Eller zen. Men vi har jo ikke ret til at være på 'deres' steder, sådan som verden ser ud lige nu. Det vidner den aktion, T-Gruppen ifølge rygterne har planer om at gennemføre på Kostbar med al tydelighed om (for de uindviede: T-Gruppen er transgruppen under LBL).

Lige nu er der nemlig vist nok en transe-demo i støbeskeen, og den får ca. denne udformning: 

1. T-Gruppen samler så mange transer som overhovedet muligt.
2. Transerne bevæger sig i samlet flok mod Kostbar (skodbaren, som du kan læse om her) i bedste festtid. Kyssende bøsser er garanteret også velkomne.
3. Aktionen gentages torsdag-fredag-lørdag indtil ønsket resultat er opnået: Stamkunderne bliver væk, fordi Kostbar er blevet en homobar. Et voila!

At sådan en demonstration overhovedet kan fungere som en demonstration sætter jo en stor, massiv guldramme rundt om, hvor lidt plads, der er til minoriteter ude i det virkelige byliv. Også i altomfavnende København.

Derfor er det måske også ok at værne om de relativt få minoritetslegepladser, vi trods alt har at boltre os på.

7 kommentarer:

 1. "Han mente, at man må respektere, at der eksisterer minoriteter, og at disses rum er hellige."

  Jeg kunne ikke være mere uenig. Hvorfor skal der partout eksistere "opdelte" rum? Tænk nu, hvis vi alle sammen kunne eksistere i det samme rum i fred, fordragelighed og accept? Ville det ikke være det smukkeste?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville det bestemt. Men helt barnligt svarer den mavesure såkaldte lebbe: Men vi KAN jo ikke eksistere i samme rum, så hvorfor skal homerne gi' sig først?

   PS. Nu bliver jeg igen i tvivl om min holdning. Det sker hver gang jeg møder uenighed. Flot.

   Slet
 2. Jeg tror at den kloge bøsse (måske er det mig) mener at en minoritet selv skal have lov til at definere sit eget rum. I en perfekt verden kan alle selvfølgelig være venner og sameksitistere i det samme fælles rum. Men vi lever IKKE i en perfekt verden hvor der eksisterer 'fred, fordragelighed og accept' (jf. blogindlæggets omtale af Kostbar). Når man er en minoritet, som LGBTQ segmentet er, der normalt færdes i en verden som indrettet af (og langt hen ad vejen for) majoriteten kan man føle behov for at have et rum, hvor man ikke føler sig som anderledes og hvor man ikke skal forklare sin seksualitet eller kønsidentitet fordi den adskiller sig fra normen.

  Problemet med Nevermind-episoden er at der har været nogle gæster som ikke har haft respekt for at de som heteroseksuelle, for en gangs skyld, ikke er på hjemmebane og at de var i et rum, der som udgangspunkt ikke er indrettet til dem. Det er der nogen der har været provokerede over, at deres rum er blevet indtaget af nogle mennesker, der ikke har udvist respekt for at rummet (bl.a.) er et frirum, for dem der føler sig marginaliserede i det offentlige 'heteroseksuelle' rum.

  SvarSlet
 3. Entering: Klogebøssen himself. TAK for input, kloge dreng.

  SvarSlet
 4. Provinslebben med kone, barn og baghave7. september 2012 kl. 11.15

  Det var da en mærkelig historie. Jeg har gået i byen, både på 'homo' og 'hetero-barer' og både med og uden min dame. Jeg har aldrig oplevet undertrykkelse eller at nogen har bedt mig om ikke at snave min dame i gulvet - heller ikke på de barer/diskoteker som ikke er specielt dedikeret til homoseksuelle. Folk glor måske lidt mere, men det var vist det. Men hvor er det dog afvisende at et hetero-par ikke må kysse på en gaybar. Jeg læste artiklen, og både Jobbe og Mathilde lød jo meget fornuftige og hensynsfulde. Der skal sgu da være plads til alle, også på homo-stederne. Foregå med det gode eksempel - det kommer vi da længst med. Hvis nogen truer med tæsk eller opfører sig grimt, så smid dem da endelig ud - homoer og heteroer - men at der sådan skal gælde forskellige regler for hver gruppe er da helt tosset. Skal man vise sit minoritetsmedlemskort for at blive lukket ind?
  Omvendt har jeg fuld forståelse for at homodrengene gerne vil kunne score uden at blive mødt med vrede og trusler fra ikke-homodrengene - og her ville en bortvisning jo være helt ok - men det var jo ikke tilfældet her. Enten er nattelivet for alle - ellers må det jo være en privat fest i stedet.

  SvarSlet
 5. Det kunne også være, at de begge eller en af dem var biseksuelle eller transer for den sags skyld - (hvad er et heterokys overhovedet?) Hvis jeg som biseksuel kvinde, eller som lebbe for den sags skyld, fik lyst ti at snave lidt med en mand - hetero, bøsse, bi eller trans - på en homobar, vil jeg godt nok være skuffet over min homobar, hvis det var udsmidelsesgrund. Ligeså vred som hvis min "hetero"bar smed mig ud for at snave med min kvindekæreste.

  Det er klart, at man som majoritet på et minoritetssted skal respektere minoritetens "præmisser" - f.eks. at her er du altså homo indtil "det modsatte" er bevist i stedet for omvendt, og vise respekt for det frirum, men jeg kan godt nok ikke se, at kys mellem mennesker af forskellige biologiske køn skulle være disrespektfuldt i sig selv, det kunne jo netop være den undtagelse, den konstitutive andethed, der bekræfter, at her er normen en anden, her er det jer, der i mindretal..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var faktisk meget, meget klogt sagt. Tak for input. Og du har vel ret.

   Slet

Skriv noget sødt (eller sjovt eller klogt eller dumt og snedigt eller såkaldt lesbisk)!