onsdag den 11. december 2013

Transkønnet åbenhed = Respekt!

EDIT – August 2016: Dette indlæg er - efter ønske fra den omtalte transperson - blevet ændret, så der ikke længere fremgår navne og links! Ændringer er angivet med kursiv.

 Shit. Shit, shit, shit, shit.

Jeg er mundlam lige nu. Og har en lille smule våde øjne. Jeg blev anbefalet at tjekke denne video [YouTube-videoen er ikke længere tilgængelig], og jeg er simpelthen så rørt.

X er født pige og transitionerede, så vidt jeg har forstået, for et års tid siden. Før det identificerede han sig som lesbisk. 

Det, der rører mig, er ... well, det hele.

Dels hans åbenhed, der er sindssygt respektindgydende (og måske/måske ikke efterlader kujon'ske anonyme lebbebloggere med en lille smule skamfuldt varme kinder). Men også den naturlighed, han beskriver sin situation med.

Jeg så lige et klip, hvor han introducerer sin (kvindelige) kæreste, der - som han med et grin beskriver - kom til den LGBT-cafe, han driver i Århus, og "troede hun var lesbisk"!

Og de er bare så fantastisk søde. X spørger hende på et tidspunkt, hvordan det er at date en transfyr? Hvortil kæresten svarer - helt fantastisk fint - at:

"Det er vel meget almindeligt." 

Altså. Hvis der fandtes ét eneste rigtigt svar på det spørgsmål, så måtte det da være lige præcis det. Bilder jeg mig ind uden i virkeligheden at vide en skid. Åh, hvor godt, manner!

Jeg vil ikke afsløre mere, men bare lige bede alle om at se både [videoen er ikke længere tilgængelig online], men også den lidt længere video nedenfor [videoen er ikke tilgængelig længere], der beskriver op- og nedturene og alle de indre konflikter, der selvfølgelig også følger med skiftet. 

Jeg er dybt, dybt imponeret. 


10 kommentarer:

  1. så må du også se denne youtube kanal, hvis du ikke kender den: http://www.youtube.com/user/skylarkeleven.
    Især nogle af de første videoer fra lige før han begynder på testosteron og så dem, hvor hans kæreste og senere hans mor er med. Meget velreflekteret og cool på 17 år ca, da videoerne starter.

    SvarSlet
    Svar
    1. og virkelig interessant at følge forandringerne i de mange videoer undervejs.

      Slet
  2. Jeg er mundlam. Det er så ubeskrivelig vigtigt, at Oliver er den han er, og på sin måde udfordrer en verden, som er så kønsordnet som vores. At være "in between genders" kan umuligt være let, og at sætte ord på disse problemstillinger, og disse såkaldte "kasser" som vi skal passe ind i, er virkelig sundt.

    Før jeg så disse klip, vidste jeg næsten intet om transseksuelle, og (som jeg egentlig har lidt dårlig samvittighed over) var jeg lidt skræmt over denne del af vores "slags". Men det ligger i bund og grund i det faktum, at jeg ikke vidste noget om det. Derfor er det så rørende at se, hvordan Oliver baner vejen for MANGE, der sikker rundt om i landet med samme tanker som ham. Vi skal ikke gemme os væk, men derimod være stolte over dem, vi er!

    Wow.

    SvarSlet
  3. FEDT!!! Det er SÅ vigtigt at være tro mod dig selv. For du er den vigtigste person i verden. Og din fornemste forpligtelse er at være et godt og lykkeligt menneske. Me like!

    SvarSlet
  4. Hov, måtte nok nærmere sig, at det hedder transkønnet og ikke transseksuel, fordi det ikke har noget med seksualitet at gøre, men noget med kønsidentitet at gøre :) Transseksuel er en fejloversættelse fra engelsk, hvor "sex" betyder køn, men på dansk, er sex jo at knalde og det handler det ikke om.

    SvarSlet
    Svar
    1. Skidegodt + tak! - Det er pinlig uvidenhed og ikke ond vilje, det handler om - jeg retter straks!

      Slet
  5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  6. Se også http://www.youtube.com/user/EverettAlyxander! Everett er ærefrygtindgydende åben om fx sit sexliv, og udover at han er en snack (som Oliver Panthera dog godt kan konkurrere med, SWEET MOTHER OF JESUS han er cute) at kigge på, er jeg for evigt fascineret og imponeret over hans (og mange andre YouTubers') ærlighed og ægthed.
    Ps. Jeg er faktisk personligt stoppet med at identificere mig som lesbisk, og kalder mig nu bare queer i stedet, fordi jeg har det for vildt over FTM's (på en eller anden måde er dét vel lige så stramt at sige som det der med, at man bare ikke tænder på folk fra Asien.. Men når man selv tilhører en minoritet, kan man jo som bekendt tillade sig at sige alt muligt [indsæt meget ironisk smiley])

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahaha. Man havner seriøst ofte i didaktiske krumspring, når man med afsæt i queer alligevel vover at beskrive smag og seksuelle præferencer.
      Shit. Jeg opdagede lige, at Oliver er 20. Nu føler jeg mig (igen) småpædo. Damnit.

      Slet

Skriv noget sødt (eller sjovt eller klogt eller dumt og snedigt eller såkaldt lesbisk)!